• Hej!

  Det är jag som är Kent Tunlind. Jag är född 1956 i Kiruna och uppväxt i en konstnärsfamilj. Min första kamera fick jag när jag var 10 år och sedan dess har fotografering varit ett stort intresse!

  Jag har jobbat med foto i 40 år, både i fotoaffär och som fotograf. Jag började i fotoaffär 1972 och öppnade egen butik och fotoateljé 1984. Sedan några år tillbaka har jag en renodlad fotoateljé i Kiruna. Jag tycker fortfarande att jag har ett underbart jobb och jag utvecklar och förnyar mitt fotograferande hela tiden.

  Jag fotograferar nästan uteslutande människor och tycker att det är viktigt att bilden är sann, jag försöker därför fånga den individuella karaktären hos alla. Förhoppningen är att mina bilder kommer att hänga på väggen i många år och därför är det viktigt att bilden "håller", ett porträtt får inte vara tillgjort men gärna vara glatt och kännas spontant. Jag tror att jag är duktig på att få människor att slappna av och skina.

 • I ateljen fotograferar jag brudpar, barn, studenter, djur, dop och även annat vid förfrågan. Jag har stor erfarenhet av att fotografera djur
  t ex. hundar. Även på ID- och körkortsfoto lägger jag ner mycket engagemang. Ett av mina speciella och återkommande uppdrag är bröllopsfotografering på Icehotel i Jukkasjärvi.

  Min fritid spenderar jag ute i naturen, i 20 år levde jag med ett storspann Sibirian Huskey och idag har jag islandshästen Sprengja och katten Tyson. Ytterligare en hobby är knivmakeri, jag tillverkar knivar och deltar i mässor samt utställningar och har premierat mig i de största tävlingarna i Sverige.

Translate »